Hyvyys & Onnellisuus?

Olen vähän kyllästynyt noihin kahteen sanaan. Ihmisen pitäisi olla ”hyvä” ja elämän ”onnellista”. No ei tarvitse! Tunnollisille suorittajille näistä kahdesta tavoitteesta tulee ahdistavia pakkopaitoja, joiden suojiin sullomme kaiken inhimillisyyden ja erehtyväisyyden. Olen sitä mieltä että käsitteet ovat kärsineet inflaation.

Voisiko hyvyyden sijasta mieluummin tavoitella eheyttä, kokonaisuutta valoineen ja pimeyksineen – ja onnellisuuden sijasta merkityksellisyyttä, täyteyttä, elämännäköistä elämää. Luontohan ei ole hyvä ja onnellinen, vaan ristiriitainen ja raaka kokonaisuus, mutta silti niin rujon kaunis ja eheä, tarkoituksenmukainen.

C.G. Jung puhui mieluusti varjosta, engl. shadow self, jota meistä ihmisistä jokainen kantaa mukanaan ja valitettavan useasti häpeissään piilottelee. Oman varjomme hyväksymisen sijasta projisoimme sen muihin; kauhistelemme sukulaisten ja tuttavien toilailuja tai lehtien sivuilla mehusteltavia paheksuttavia käänteitä joihin joku kansakunnan antisankareista on milloinkin sortunut.

Emme näe peiliä edessämme; tuo hui kauhistus-teko tai ”moka” on nimittäin aivan yhtä inhimillisen mahdollinen omassakin elämässämme, sitä enenevissä määrin mitä kiihkeämmin muita paheksumme ja siten kiellämme oman kiillotetun persoonamme takana lymyilevän varjon.

Hyvyyden ja onnellisuuden tavoittelusta tulee niin tärkeää, että ne sivuuttavat aitouden ja sen totuuden, mitä todella kannat itsessäsi. Ihanneminä on kiva leikki, mutta se ei ole totta.

Ihmiset käyttävät valtavasti energiaa sen jonkun myyttisen onnellisuuden etsimiseen, samalla kun ohikiitävä, tässä hetkessä totta oleva elämä jää elämättä. Kun yhtä hyvin voisi todeta, että paskaaks tässä, aurinko paistaa, kahvi on maukasta ja kengässäkään ei oo kivee just nyt. Jeah!!😊

❤: Irina20180608_174719

”Maybe my contribution
Could be as small as hoping
That words could turn to birds and birds would send my thoughts your way.”

-Lana Del Rey

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s