La Città Più Bella

Juhannuksen aika oli tänä kesänä mulla ainoa selkee vapaapätkä jossa oli tarkoitus lähteä vähän reissuunkin. Kuitenkin tuo pikku ”kesäloma” kutistui erikoisten sattumuksien myötä alunperin kuusipäiväisestä kolmeen päivään ja matkakohdekin sitten vaihtui tästä syystä Garda-järvestä Venetsiaksi. Mutta sehän on aina hyvä idea.

Tää matka oli itselläni nyt neljäs kerta tässä maailman kauneimmassa kaupungissa. Joka kerta La Serenissimassa on ollut ihana ja huikaiseva kokemus. Olen yleensä viettänyt myös kaupungissa vähintään yhden yön, paitsi 2013 jolloin lomailin vastapäisellä Lidon saarella viikon. Silloin tein vain päiväretkiä kaupunkiin.

20170626_194909

Paras tunne on se kun istuu vaporettossa matkalla kohti Venetsiaa. Laguuni ympärillä avautuu jotenkin mystisenä. Ja sitten kun kaupunki alkaa näkyä, se on ihan kuin sadusta. Tottakai jos San Marcolle tupsahtaa keskellä kirkasta päivää, on väenpaljous pienoinen shokki. Ai niin, täällä on miljoona muuutakin ihmistä…

Mutta ne hullut turistimassatkin kuuluvat mun mielestä Venetsiaan; kaupunki on koko historiansa ajan ollut kauppapaikka, risteyskohta, markkinatori, viihdekeskus, ”paheiden” täyttämä bilemesta ja San Marco kaikkien kansallisuuksien yhteinen olohuone.

Picture_20170711_125252722

Venetsia on niin kaunis, niin ihana ja niin täynnä elämää. Vaikka San Marcon kahviloissa lasku pelkistä amarettokahveista ja voileivistä voi nousta sataseen, voit toisaalta hakea kioskista aivan yhtä tasokkaat 2 euron takeaway-cappucinot ja mennä laiturin nokkaan istuskelemaan. Parasta on se ettei Venetsiassa voi eksyä. Mihin tahansa käveletkin, aina jostain löytyy kyltti joka osoittaa suunnan takaisin San Marcolle, Rialtolle tai lähimmälle vaporettopysäkille. Venetsiassa ei myöskään ole autoja. Kun poikkeat kiireisimmiltä turistikaduilta pikkuisen sivummalle, oletkin jo hiljaisella asuinalueella jossa kuuluvin ääni on veden liplatus kanavassa.

20170625_103436

Venetsiassa voi viettää yhtä lailla todellisen luksusökyloman, taikka sitten ihanan puistohengailu-musiikin kuuntelu- fiilistely-hipsterireissunkin. Illalla kun isot massat ovat jättäneet kaupungin, on hauskaa ottaa juomat mukaan baarista ja mennä joko kanaalin reunalle istuskelemaan ja katselemaan pimeässä lipuvia gondoleita taikka San Marcolle hengailemaan ja kuuntelemaan kahviloista kuuluvaa klassista livemusaa.

Venetsiassa olen myös syönyt parhaat pizzat ikinä. Moni ei ajattele Venetsiaa varsinaisena pizzakaupunkina, se kunnia kuuluu Napolille, mutta mulla on ollut jotenkin tosi hyvä säkä tässä asiassa. Ja oon pizzahullu, vertalukohtia löytyy. 😁 Tosi herkullista pizzaa – ja viiniä – saa mm. Castellon alueen Aciugheta-kippolasta. Itselläni täytteiksi valikoitui viimeksi paistetut kesäkurpitsankukat, ricotta, aurinkokuivatut tomaatit ja anjovikset. 😋

20170711_125017

Jos olet ”museosuorittanut” kaupunkia tarpeeksi ja sulla on aikaa ihan vaan hengata, suosittelen myös kävelemään kaikessa rauhassa Castellon läpi kohti Giardini-puistoaluetta, nappaamaan matkalta mukaan Bellini-värkit & eväitä ja etsimään puistosta rauhaisan piknikpaikan jonkin suuuren puun varjosta, josta on näkymät laguunille. Ohikulkevan veneliikenteen tarkkailu toimii vähän kuin takkatulen tuijottaminen. Aivojen lepuuttamisena.

Picture_20170711_124948291

Suosittelen sinulle matkaa Venetsiaan jos haluat nähdä ja kokea jotain taianomaista. Ja jos et ole allerginen isoille turistimäärille. Tai vaikka olisitkin. Venetsiassa sekin on ”se juttu”. Jos menet Venetsiaan keväällä tai syksyllä, kannattaa myös ottaa kumpparit mukaan. Kaupunki todellakin tuntuu uppoavan aqua altan aikaan!

Ihania kesäseikkailuja toivottaen,

I ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s