Tunteisiin…

Olen kyllä tosi onnekas pirulainen siinä mielessä että teen työtä jossa saa näyttää – ja käyttää – tunteitaan. Tunteitten, niin kivojen kuin vaikeidenkin, ilmaiseminen ja kokeminen on ihan eri asia kuin asenteellinen negatiivisuus, kiukutteleminen, valitus tai nalkutus. Neljä jälkimmäistä käyttäytymisen muotoa saavat yleensä kanssaihmisillä karvat pystyyn ja ajavat lähellä olevat ottamaan (ainakin henkistä) etäisyyttä. Aito tunne taas tuo muut lähellesi kuin magneetti.

En voisi hyvin duunipaikassa, jossa tunteita pitäisi hävetä tai piilotella. Tai jos pitäisi esittää kovapintaista tilanteessa kuin tilanteessa. Tai kasvattaa itsensä ympärille väkisinväännetyn pakkopositiivisuuden läpäisemätön haarniska.

20170529_121628

Ammattimainen tietysti pitää olla. Taaperomainen kiukkukohtaus ja jalan maahan polkeminen ei kuulu aikuiseen kommunikaatioon (ainakaan työpaikoilla😁) – kuten sinne ei kuulu narsistinen oman navan tuijottelu, loputon egotrippailu tai koulun pihoille tyypillisten klikkien muodostaminenkaan.

Mutta todelliset tunteet: niiden pitää saada virrata ja olla olemassa. Rekkalastin kokoisen tunnekuorman toisten päälle dumppaaminen ei ole oikein, mutta sen sanominen, että hei tänään mulla on vähän paha mieli voi jopa lähentää työkavereita. Ja inhimillistää sekä pehmentää tunnelmaa työpaikalla.

20170529_121712

Mindfulness-harjoittelusta kuulee joskus olevan liikkeellä vääristyneitä käsityksiä; joku jopa kommentoi että yritetäänkö mindfulnessin avulla tehdä työntekijöistä robotteja. No ei yritetä. Mindfulness ei ”tyhjennä mieltä” tai torju mitään tunteita tai ajatuksia. Pikemminkin se opettaa tervehtimään niitä sallivasti; vaikeatkin tunteet nähdään kulkijoina jotka tulevat, viivähtävät hetken ja jatkavat sitten matkaa. Joskus niillä on meille viesti, joskus ei. Silti ne ovat tervetulleita kylään. ❤ I

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s