I DID IT!!!

Elämäni eka puolimaraton on nyt takana!!! Ja miten superihanasti kaikki lopulta menikään. ❤ Ensinnäkin Helsinki City Run on aivan upeasti järkätty tapahtuma, jossa tunnelma on kohdillaan ja yhteisöllinen fiilis ja yhteishenki näkyy kaikessa. Reitti oli myös mahtava ja sitä kaikki kilvan kehuivatkin. Itselleni tämä oli sitäpaitsi vähän kuin hauska Helsinki-sightseeing samalla. 😅

Sää suosi täydellisesti eikä parempaa juoksukeliä ainakaan näin ensikertalaisen näkökulmasta olisi voinut sattua. Aurinko paistoi ja lämmitti ekoja kilometrejä miellyttävästi, mutta sitten metsän siimeksessä sai tuntea ihanaa viilennystä juuri oikeassa vaiheessa urakkaa. Kiitos myös niille miekkosille jotka suihkivat metsätien varressa Ice Poweria persuuksiini vauhdista. 😁 Huolto toimi muutenkin hyvin ja jokainen huoltopiste häämötti kuin keidas edessä aina viiden kilsan välein. Viimeinen niistä tuli sitäpaitsi ihan yllätyksenä kun olin luullut ettei pisteitä ole kuin kolme! Mikään on harvoin maistunut yhtä taivaalliselle kuin jääkylmä Sportyfeel-juoma vajaan 20 km matkan kohdilla.

Ah. Vaikka treeniohjelmani kevään mittaan prakasi väliin totaalisesti, auttoivat alkutalven tsemppaaminen sekä loppuvaiheen kiritykset selviämään tavoitteeseen ja saavuttamaan sen yli odotusten. Tottakai myös pohjakunto on ollut hyvä ja pysynyt yllä ihan arkiliikunnankin avulla. (Nimimerkillä useimpina aamuina bussipysäkille juoksemaan joutunut…😂) Kyllä kannatti myös kuunnella kokeneempien ohjeita itse suoritukseen ja viimeisen viikon valmistautumiseen. Mulle tän juoksun onnistumisen mahdollistivat oikeastaan juuri nämä vanhat, kultaiset säännöt:

-treenatessa joka lenkin jälkeen pitäisi olla olo, että voisin tehdä saman vaikka heti uudestaan

-edellisellä viikolla tankkaa hiilareita, mutta ei övereitä juuri edeltävänä päivänä

-juo, juo, juo, mutta ei juuri ennen lähtöä liikaa

-syö vikan kerran n. 1,5 tuntia ennen starttia joku kevyt snäksi

-hyödynnä jokainen juottopiste

-PPP eli pitää pystyä puhumaan ainakin ekan kympin ajan, eli ota eka puoli juoksusta TOSI iisisti!

Näillä metodeilla pystyin siihen että vikan kilsan juoksin reippaasti hymyssä suin ja maaliin lähes täysiä ja melkein ääneen nauraen. Maalin jälkeen tuntui melkein että olisi voinut heittää kunniakierroksen stadionin ympäri silkasta juoksemisen ilosta!

Huoltopisteiden juomatarjoilun lisäksi omaan henk.koht. huoltopakettiini kuului juoksun aikana 1 annoshunaja, 1 annossokeri, 1 annossuola sekä n. 20 keltaista Mynthonia. 😅 Nämä kaikki rintsikoihin pakattuna. Ja energiataso oli hyvä koko ajan!

Itselleni myös iso – ehkä jopa isoin – vaikutus onnistumiseen tuli siitä, että kevään ekasta juoksuinfosta lähtien ihmiset sanoivat mulle kerta toisensa jälkeen: ”Kyllä sä siihen pystyt”. Ja mä USKOIN sen.

20170514_120206
Kyllä sä siihen pystyt. 😘

Tavoite oli että juoksen koko matkan ja että siitä jää hyvä fiilis. Ja tämä täyttyi kirkkaasti. Seuraavaa siis suunnittelemaan!! ❤

Suosittelen HCR:a ja ylipäänsä puolikasta maratonia kaikille, kokemus oli mieletön ja onnistumisen tunne huikea.

Just RUN! 💋💋💋Irina

20170514_120328

 

 

2 thoughts on “I DID IT!!!

    1. Jess!! Niinpä, mulle ainakin just tärkeintä oli että jää hyvä fiilis ja teen oman juoksun! Nyt oon jo hölkkäillyt palauttelumielessä ja unelmoin seuraavasta puolikkaasta…ehkä joskus jopa kokonaisesta…😅😘

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s