Suuntana HCR..!

Onpa nyt testattu tämäkin: juoksureeni ja 5:2-pätkäpaastoilu EIVÄT sovi yhteen. Elämäni ekan puolimaratonin eli Helsinki City Run:in olisi määrä koittaa reilun viikon kuluttua, lauantaina 13.5. En edes yritä esittää olevani täykyssä puolikaskunnossa. Ookoossa kymppikunnossa KORKEINTAAN. 😁

Olen ikuinen vyötärönympäryksen mittailija sukurasitteen ja sitä myötä koituvien terveysriskien vuoksi – no joo, tottakai myös esteettisistä syistä – ja siksi pätkäpaasto aina välillä tuntuu hyvältä idealta. Toisinaan vaan kaipaa sellaista nopeaa ”vatsa sisään-rinta ulos”-efektiä. Mutta 5:2 ei ole järkevän ihmisen hommaa silloin kun yrittää treenata kestävyyttä. Tai jos harjoittaa muutakaan rasittavaa liikuntaa.

20170504_113635
Terveisiä ExpressBus:ista. Hesoihin asti ei oikein jaksa juosta.

Eilinen pitempi lenkki paastopäivän jälkeisenä aamuna tuntui sen verran raskaalta että kirosin kyllä omaa kovaa päätäni. Miksen kuuntele viisaampia, niitä jotka oikeesti tietää jotain näistä asioista? Huoh. 

Saa nähdä miten käy puolikkaalle! Tuleeko siitä pelkkä tynkä. Jos niin käy, voinpahan ainakin sanoa oppineeni jotain. Kuten tavallista, kantapään kautta.

Hassua on myös se, että tänä keväänä mulla oli pitkästä aikaa flunssa – voisiko sekin johtua tuosta paastokikkailusta? En siis noudattanut sitä mitenkään pitkään tai orjallisesti, mutta silti; vaikka sen pitemmän tähtäimen terveyshyödyistä on tieteellistä todistusaineistoa, voisiko välittömiin vaikutuksiin kuulua jonkinasteinen herkistyminen perusnuhalle? Tiedä näistä sitten.

Nyt kuitenkin aion ottaa tän tulevan vikan viikon ennen koitosta rennosti ja hyväksyä sen että kunto on se mikä se on. Tavoite on päästä loppuun asti omin jaloin ja muistaa että vauhti on sopiva silloin kun samalla voi vaikka laulaa. Ja paastoilut jääköön väliin tässä kohtaa. Taidankin pitää kunnon pastakuurin. Kerrankin kun paheksujille voi perustella: mä hei treenaan maratoonille. 😅

Let’s run! I

2 thoughts on “Suuntana HCR..!

  1. Viimeinen viikko vaan rennosti. kevyt hölkkä alkuviikosta ja muutama (3kpl esim) 4minuutin veto parin minsan palautuksilla pari päivää aikasemmin. Jos kympin kunnossa oot, niin puolikas menee mahtavasti! Monesti se on vaan päästä eikä lihaksista tai kunnosta kiinni. Perushyvää tuoretta ruokaa naamariin ja kisaa edeltävän tunnin aikana 300ml nestettä kehoon ja menoks! Tsemppiä ja muista nauttia. Oot tehny kovan duunin!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s