To Breed Or Not To Breed

Söpö toimittaja kysyi multa hiljattain kysymyksen, joka on kai aika vakio: ”onko sulla vauvakuumetta?” Jotenkin häkellyin tästä utelusta. Kai se vaan on asia joka ihmisiä iäti kiinnostaa; toisten lisääntyminen tai lisääntymättömyys.

Olen itsekin syyllistynyt tähän; esimerkiksi kun tyttöpuolinen kaveri illanvietossa kieltäytyy tarjotusta lasillisesta, tulee helposti heitettyä puolitosissaan ”ootsä raskaana”. Oikeastaanhan kysymys on pikkuisen asiaton. Se menee äärimmäisen henkilökohtaiselle alueelle ja saattaa olla jollekin arkakin aihe. Vaikka itselle asia olisi hassun spekulaation kohde, kuriositeetti, puheenaihe muiden joukossa – saattaa se jollekin toiselle ollakin kiperä ja jopa kipeä juttu. Tämä tosiaan pitäisi itsenikin muistaa kevyitä letkautuksia jaellessa. Ei voi tietää, mitä joku muu saattaakin juuri käydä läpi.

20170427_204522

En varsinaisesti suutu jos multa tämmöistä udellaan, mutta joku pieni anarkofeministi sisälläni ärähtää. Siis täh. Ollaanko me -50-luvulla? 😈 En kai ole mikään baby machine joka vain odottaa käynnistymistään?

Sitäpaitsi kyseessä ei ole mikään kansalaisvelvollisuus. Ei meistä ihmisistä varsinaisesti pulaa tällä planeetalla ole. Ei olla ns. uhanalainen laji. Siitä ei tarvitse huolehtia! 😁 Omaa eettistä vastuuta tulee mietittyä myös ihan siltä kannalta, että kannattaako juuri minun lisääntyä? Olisiko mulla valmiuksia vanhemmaksi? Ja jos joskus alkaisi tuntua siltä että kyllä; tarvitseeko lapsen olla itse tehty? 

Jos omakin pää tuntuu vasta vain aavistuksen kypsyneen sitten vuoden 1996, ehkä en ole vielä valmis! 😊 

20170427_211407

Keskustelu lisääntymiskysymyksestä siltä kannalta kuka on itsekäs ja kuka ei, on myöskin täyttä dadaa. Loppujen lopuksi päätös on sydämen asia. Sanovatpa linkolalaiset mitä vaan, on ihmiskuntakin itseisarvo. Eettistä on kuitenkin punnita vaihtoehtoja; olla alistumatta jonkun toisen tahtoon – ja varoa painostamasta muita suuntaan tai toiseen. 

20170427_211851
Tää kiteyttää aika hyvin 😊❤  Lähde: veganarchoprimitivism.com

Kysymykseen onko mulla vauvakuumetta, vastaus on siis ei. Ei mulla ole mitään kuumetta. En myöskään ole mitenkään oppositiossa asian suhteen. Aina kun kuulen jonkun vauvauutisesta, tulen hykerryttävän iloiseksi hänen puolestaan.

Taidan kuitenkin ite olla vielä aika vauva. Toiset kai vaan kasvaa hitaammin. 😊 Love&Peace, I

20170427_211825

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s