Year of the Monkey!

Teatteriohjaaja Kristian Smeds sanoi muistaakseni jossakin haastattelussa, että jokaisen näyttelijän on päätettävä onko hän apina vai soturi. Ja että tämä päätös määrittelee sitten sitä, millainen näyttelijän urasta tulee ja millaisissa teoksissa hän työtään tekee. Hehe. Kohtalo näyttää kohdallani päättäneen tämän asian puolestani. Olen apina! Ja tänään se taas alkoi! Apinan vuosi. Tarkemmin sanottuna tuliapinan. Olen nimittäin syntynyt kiinalaisen horoskoopin mukaan apinan merkissä. Jostain syystä tämä mytologia ja tuo pikkuinen, vilkas ja nokkela eläin on aina kiehtonut minua. Tykkään isommistakin apinoista, simpansseista, orankeista ja gorilloista, mutta samastun enemmän pienempiin, temppuileviin ja villeihin otuksiin. Kun muistin, että apinan vuosi on alkamassa, sain siitä hurjasti uutta energiaa. Apina on utelias temppuilija ja keksii luovia ratkaisuja erilaisiin eteensä tuleviin pulmiin. Apinalla on myös ruokafetissi. Ja ne rakastavat banaaneja. Mmmmm. Tänä vuonna aion ottaa kaikin mahdollisin tavoin mallia tästä horoskooppieläimestäni!

 

IMG_3632

 

Apinat eivät häpeile – pois siis turha sensuuri! Apinat eivät kursaile sen suhteen, mitä haluavat: suoraan kultasuoneen kiinni! Apinat tykkäävät aistinautinnoista: ruoka, juoma, kaikki kehollinen oman itsen hemmottelu tulee siis kyseeseen. Apinat myöskin ovat jatkuvasti liikkeessä. Ja ne ovat notkeita! Mikä parasta, apinat ovat kekseliäitä. Jos jokin keino ei toimi, ne äkkäävät nopeasti uuden. Ja apinat elävät hetkessä. Onko täydellisempää läsnäoloa kuin se joka kuvastuu apinan isoista silmistä?

Jes. Apinan vuosi – olen valmis!

❤I

IMG_3624

Year of the monkey begun today! In Chinese zodiac this little creature is seen as the prankster and trickster, the clever and the creative one. Monkeys always find new solutions to problems they face and use their creativity. I am so inspired by the fact that my chinese zodiac sign is the monkey – I plan to follow his/her lead for the whole year. What can we learn from those distant cousins of ours? Curiosity. Love for food. Love for new tricks. No shame. No shrinking down to make others comfortable. Hedonism. And the ability to completely live and focus in the present moment.

Year of the Monkey – I’m ready for you!

❤ I

IMG_3634
Monkey Forest, Ubud, Bali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s