Kieltäymyksen opettamaa

Ah. Ei enää lakkoja tälle syksylle. Siis henkilökohtaisia. Yhteiskunnalliseen tilanteeseen en kommentoi. 😀 Tänä syksynä olen lakkoillut ja paastoillut useallakin tavalla. Ensinnäkin on tämä vaatepaasto. Se jatkuu yhä ja päättyy jouluun. Mitä siitä sanoisin: uusien vaatteiden ostamatta jättäminen ei ole vaikeaa. En ole selvästikään paha shoppailuaddikti. En ole ostanut ensimmäistäkään uutta vaatekappaletta sitten kesän. MUTTA. Kirpparilla olen kerran-pari sortunut.

DSC_0231 (2)

Ehkä ne olivat sellaisia harkittuja lipsumisia, jotka helpottivat muuten määrätietoista linjaa. Täysin en ole halunnut vastustaa kauneuden houkutusta, kun sellainen on second-hand-muodossa tullut vastaan.

Nyt huomaan, että sukat alkavat olla hajalla. Kunpa sukista tehtäisiin parempia! Nykyisin ne vaikuttavat hajoavan muutaman käytön jälkeen. Ensimmäisenä ostoslistalla lukee siis: uusia sukkia! Tai ehkä pukkikin voisi niitä tuoda. 🙂

Toinen tämän syksyn paastoni oli reilun puolentoista kuukauden herkkulakko. Se päättyi viikko sitten. Tähänkin breikkiin sisältyi harkittu lipsahdus. Ja se olikin aikamoinen. Keskipäivästä keskiyöhön sallin itselleni kaikki vastaantulleet houkutukset. Siis syötävät sellaiset! Mutta oli myös kiehtovaa huomata, että lakon jälkeen ei käynyt niin, että herkkujen syöminen olisi jotenkin lähtenyt lapasesta ja niitä olisi kaivannut entistä enemmän. Pikemminkin päinvastoin. Tätähän kaikki viisaat ovat aina yrittäneet sanoa: mitä vähemmän käytät sokeria, sitä vähemmän sitä tekee mieli. Totesin tämän ensimmäistä kertaa konkreettisesti. Olen onnellinen että saavutin tämän tilan: nyt olen vapaampi kuin koskaan! (En silti ikinä aio jättää makeaa kokonaan, elo olisi melko tylsää siten…)

Sama kohtuuden oivallus pätee vaatteiden ostoon. Milloinkaan en ole ollut mikään kontrolloimaton himoshoppaaja – mutta usein on tullut ostettua turhia juttuja fiilispohjalta. Nyt todella tiedostan, että haluan hankkia jatkossa vain jollakin tapaa erityisiä, joko tosi ihania tai tosi tarpeellisia kappaleita omaan vaatekaappiini. Juuri samankaltaista periaatetta aion noudattaa sokerin kanssa; kun näen jotain vastustamatonta, nautin siitä ilolla. Mutta turhille, mitäänsanomattomille karkkihetkille jätän jäähyväiset.

Tästä on hyvä jatkaa meneillään olevaa juhlakautta. Ihanaa kun on vielä useat joulunajan bileet tiedossa! Ja sama kirpparimekko käy niistä vaikka jokaisiin.

Herkullisen hekumallista pikkujoulukautta kaikille!

Loveee ❤ I

DSC_0228 (2)

DSC_0234 (2)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s