Television. It’s the best. Wow.

Telkkarin katsominen on ihanaa. Kun löytää oikein hyvän sarjan, sen katselu on kuin käpertyisi rakkaan kaverin kainaloon. Tarinan maailma on paras pakokeino – vaikkapa joskus hiukan ankealta vaikuttavasta yhteiskunnallisesta ilmapiiristä.

 

DSC_0074 (2)

 

Ennen olin henkeen ja vereen teatterilainen. Olen sitä tietenkin yhä, mutta enää en häpeä tunnustaa, että rakastan myös teeveetä! Televisio on tasa-arvoinen. Se on kaikkien ulottuvilla. RAKASTAN telkkaria!!! Martha Beck, amerikkalainen elämäntaitoguru ja Onnellisuusdieetti-kirjan tekijä kertoo, kuinka hän lapsuudessaan ja nuoruudessaan tiukan uskonnollisen kasvatuksen ympäröimänä joutui elämään ilman tv:tä; se oli kielletty kokonaan. Aikuisena hänestä tulikin sitten täysi tv-hullu!

Olen kyllä saanut katsoa tv:tä aina, mutta lapsena toki pelottavat jutut olivat kiellettyjä. Itseasiassa en saanut katsoa edes nyt naurettavalta tuntuvaa Tappajahaita kun se tuli kolmoselta ollessani 9-vuotias. Kaikki luokkalaiseni ainakin väittivät katsoneensa sen ja leikkivät haita seuraavana päivänä koulussa. Olin nörtti ja sain luvallisesti katsoa ekan ”kauhuleffani” vasta 12-vuotiaana. Se oli Psyko. Näin painajaisia koko yön.

Ehkä lievän ylisuojelun vuoksi minusta tulikin aikuisena kauhufriikki. Tykkään myös huumorikauhusta, kuten Pretty Little Liarsista ja nyt aloittamastani Screamista. Tuossa ysärikauhuleffojen sarjaversiossa melkein parasta on sen intertekstuaalisuus: sarja kommentoi lajityyppiään koko ajan ja tarjoaa kauhufaneille näin ylimääräistä sisältöä ja hauskoja vitsejä.

Nyt taisi mennä ylianalysoinnin puolelle. Telkkarin tarkoitus on viihdyttää. Kyllä, katson myös realityja ja romanttisia draamoja. Kaikkien aikojen saippuasuosikkini on Dallas. Boxi on nytkin tuossa esillä odottamassa maratoonin alkamista. Ah, televisio! Kiitos että olet aina seuranani kun sua tarvitsen ❤
Loveeeeeeee, I

DSC_0073 (2)

Ps. Naurattaa joskus kaikenlaisten älykköjen tv-kritisointi ja tiettyjen ohjelmien ”hömpäksi” leimaaminen. Miten ankeaa elämä olisi, jos koko ajan pitäisi lukea Nietzscheä tai Kantia ja kuunnella pelkkiä sinfonioita? Joo: olen filosofian maisteri. Mutta saan silti kicksit Gossip Girlistä. ❤

Pps. Kuvat Nykin reissulta 😛

 

DSC_0071 (2)

2 thoughts on “Television. It’s the best. Wow.

 1. Moi!

  Päädyin oikeastaan sattumalta sun blogiisi ja jäin selailemaan aikeinani tappaa aikaa. Ja miten kiva blogi tämä onkaan! Lukeminen on miellyttävää, kun teksti on sujuvaa, loogista ja mukaansatempaavaa.
  Ihanaa vaihtelua näihin ihkuihin ”tässä mun päivän asu ja kato kun mä syön vaan kaks ruokalusikallista rahkaa päivässä, oon niin fitness” -blogeihin.
  Jos saa esittää toiveita, niin olisi kivaa lukea lisää sun vegaaniudestasi. 🙂
  Mutta hyvää joulun ja talven odotusta enivei!

  Tykkää

  1. Kiitos tosi paljon kommentistasi!!! Joo olen ajatellutkin tehdä jutun kasvissyönnistä. Itsehän en ole täysvegaani, vaan ehkä 80% vegaani ja loput (luomu)muna-maito-vege ja välillä syön jopa kalaa. Mutta uskon, että kun välillä vähän huijaa, on helpompaa olla suuremmaksi osaksi ”hyvis”. 😀 Siksipä olenkin jaksanut mennä tällä samalla lihattomuudella jo 20 vuotta ja saanut pidettyä sisäisen barbaarini hiljaisena syöttämällä sille välillä pari silakkaa. 🙂 Samoin ihanaa joulun aikaa sulle! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s