Nofilter is a filter

Instagram on ihana. Kun olin reilu vuosi sitten katsomassa Andy Warholin näyttelyä Tampereella, tajusin että Warhol ennusti tavallaan Instagramin ja koko sosiaalisen median. Warhol otti selfieitä ja kaverikuvia polaroid-kameralla. Hän teki niistä taidetta. Warhol otti mm. Mick Jaggerista kuuluisan muotokuvasarjan ja tuunasi siitä sitten oman versionsa. Andylla ei ollut käytössään Instagram-filttereitä, vaan hän käytti mitä erilaisimpia luovia keinoja saadakseen kuvat muokattua haluamansa näköisiksi ja visionsa mukaisiksi.

Andy Warholin Mick Jagger-sarjaa. Kuva: http://theredlist.com/wiki-2-351-861-414-1293-1236-1290-view-pop-art-1-profile-warhol-andy.html
Andy Warholin Mick Jagger-sarjaa. Kuva: http://theredlist.com/wiki-2-351-861-414-1293-1236-1290-view-pop-art-1-profile-warhol-andy.html

Mutta onneksi meillä on Instagram! Ja filtterit! Jossain vaiheessa lyhyeksi ajaksi tuli muotiin käyttää kuvien yhteydessä merkintää #nofilter. Ikäänkuin takuuna siitä, että tätä kuvaa ei ole muokattu, olen ”oikeasti” tämän näköinen. Tai että leipomani kakku näyttää ihan oikeasti näin herkulliselta. Mutta haloo: myös #nofilter on jo itsessään oma filtterinsä. Jokaisen kuvan takana on sarja päätöksiä ja valintoja sen suhteen, miltä lopputuloksen halutaan näyttävän. Ja jokaisella meillä on kulloiseenkin mielentilaan sopiva filtteri ihan siellä omien silmiemme takana. Mielialasi, asenteesi, verensokerisi leveli – ne kaikki vaikuttavat kulloisenakin hetkenä siihen, miten maailman näet ja koet. Ja voit myös tietoisesti muuttaa tapaasi katsoa kuvaa.

Selfie1

Meillä on aina joku filtteri käytössä, halusimmepa tai emme. Ja vielä niistä Instagram-filttereistä: mielestäni on ihanaa, että voimme Instagramissa leikkiä oman elämämme andy warholeita ja luoda kuvistamme poptaidetta. Voimme näyttää itsemme maailmalle sellaisina kuin koemme sillä hetkellä olevamme. Voimme luoda kuvaan sen fiiliksen, jota haluamme juuri siinä tilanteessa välittää. I love it! Ottakaahan siis niitä selfieitä, millä filtterillä sitten sattuukin huvittamaan. Me ollaan vaan niin kauniita, ihan jokainen ❤

I

Selfie2

Ps. Eräs kaveri ilmoitti Warhol-näyttelystä ulos astellessaan, ettei kyllä pidä Andya minään taiteilijana. Huh. En voisi olla enempää eri mieltä 🙂 Mutta onneksi jokaisella saa olla se oma näkemyksensä. Ja ihka omat filtterit. 😀

unnamed

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s