Uusi sesonki, vanhat kledjut

Tykkään paastoista. En niinkään ruokaan liittyvistä – ainakaan totaalisista – mutta muunlaisista kylläkin. Haluan yrittää olla aina välillä jaksoja ilman jotakin tiettyä pientä ylellisyyttä tai itsestäänselvänä pidettyä asiaa, testata itseäni.

Tulevan syksyn ja uuden muotisesongin kunniaksi seuraava paastoni tuleekin olemaan vaatteiden shoppailupaasto. Se oikeastaan on alkanut jo viime kuun puolella ja aion jatkaa sitä jouluun saakka. Eli: en osta yhtään uutta vaatetta enää tänä syksynä. Kirpparit ja vintage-kaupat ovat ok, jos ihan välttämättä satun tarvitsemaan jotakin esimerkiksi hajonneen tilalle. Myös tutuilta lainaaminen käy. Ja tietenkin itsetehdyt ovat jees. Muutoin: ei mitään uutta!

Huivi ja takki vintagea/kirpparilta
Huivi ja takki vintagea/kirpparilta!

Arvostan Vivienne Westwoodin statementia: buy less, choose well. Sitä haluaisin enenevissä määrin noudattaa itsekin jatkossa. Ei pidä käsittää väärin; rakastan vaatteita ja muotia. Todellakin! En kuitenkaan pidä siitä kertakäyttöisyysmeiningistä, joka on jossain määrin tullut mukaan myös vaatebisnekseen.

Vaikka juuri mietiskelin sitä, miten haluan tehdä tilaa uudelle, niin vaatekaappini osalta se ei toteudu nyt ainakaan seuraavina kuukausina. Tai tilaa toki voin raivata, mutta juuri nyt en aio hankkia sinne lisää täytettä.

Viime syksynä ostettu, edelleen pakkauksessa oleva ompelukone sen sijaan voisi olla aiheellista ottaa käyttöön. Ja ehkä pikku kurssi aiheesta olisi myös paikallaan…

Joka tapauksessa, nyt alkoi vaatteidenostopaasto! Tarkoituksena on ottaa vähän harkittua etäisyyttä kulutuskulttuuriin, luoda uusia asuja vanhoista vaatteista yhdistelemällä, ehkä muokata vuosien takaisia kuteita uuteen uskoon sekä korjauttaa ja korjata rikki menneitä vaatteita ja huoltaa hajonneita kenkiä uusiokäyttöön.

Ja ympäristökin kiittää! Kuka liittyy mukaan?
Lovee,
I

Syksy tuoksuu jo ilmassa...eli uutta kohti, mut vanhoin kutein! :)
Syksy tuoksuu jo ilmassa…eli uutta kohti, mut vanhoin kutein! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s