Sudenkorento

Oletteko koskaan miettineet, miten joskus tulee kannettua mukana – suorastaan raahattua – asioita joista olisi kenties jo aika päästää irti? Nämä ”mukana roikkujat” voivat olla joko henkistä tai aineellista laatua. Pidämme niistä kiinni tottumuksen, pelon, valheellisen turvallisuudentunteen, syyllisyyden tai minkä tahansa muun selittelynmakuisen tekosyyn varjolla. Teemme niin, vaikka sydän sanoisi, että aika on päästää irti. Miksi se on niin vaikeaa? Usein vasta sitten, kun uskaltaa irrottaa otteen, uudelle syntyy tilaa.

Mietiskelin tälläisiä juttuja juuri parina päivänä. Aloin totuttautua ajatukseen, että jotkut tylsät, vanhat kuviot saisivat jäädä ja voisin antaa tilaa uudelle ja raikkaalle. Yllättäen puutarhassa sitten kohtasin sudenkorennon. Se lenteli ympäri pihaa ja kierteli minua nappaillen saaliikseen maasta nousevia pikku lentomuurahaisia. Sudenkorento oli iso ja kaunis, enkä ollut nähnyt sellaista näillä paikoin aiemmin. Muistin, että sudenkorento symboloi jotain tärkeää.

Tein pikatutkimuksen aiheeseen ja niin se on: sudenkorento, eli englanniksi dragonfly, on kautta aikojen ollut muutoksen, transformaation ja kehityksen symboli. Sen on katsottu viittaavan myös oikean itsen, todellisen minän näkyväksi tekemiseen ja aidon itsen tiedostamiseen; vanhasta, keinotekoisesta kuoresta irtautumiseen. Sudenkorento elää hetkessä ja se elää tuon hetken täysillä. Se ei jumiudu mihinkään kokemukseen tai paikkaan, vaan on aina läsnä tässä ja nyt. Sudenkorennon näkökenttä on myös esteetön. Sen visio on kokonainen ja se näkee kaiken, mitä tapahtuu. Se siis kokee ja näkee todellisuutensa täydellisesti.

Sudenkorennon kehitys toukasta aikuiseksi voi kestää vuosia, mutta lentovaihe, sen kukoistusvaihe on paljon lyhyempi. Siksi sudenkorento ei kadu mitään, vaan elää joka hetken sen ainutlaatuisuudesta nauttien. Mikä taito!

Ihmiseloon kuuluvat myös ajoittaiset ”toukkavaiheet”. Ne ajanjaksot, kun huvittaa lähinnä käpertyä piiloon ja unohtua omaan pikku koloonsa. Silloin onkin hyvä kerätä voimia ja ladata energiaa. Mutta sitten kun lentovaihe koittaa – olisipa hienoa uskaltaa vain lentää täysiä ja pelotta.

Valoo&lovee,

I

Kuva: dragonfly-site.com
Kuva: dragonfly-site.com

2 thoughts on “Sudenkorento

  1. Heh, sattuipa somasti! Oon täs pari viikkoo ihmetelly sudenkorentojen määrää.. ikinä en aiemmi oo niitä nii paljo nähny ku viime viikkoina. Eli liekö maailmankaikkeus yrittää vihjailla jotain miulle? 😉 tietyt muutoksen tuulet puhaltaakin jo: se perinteinen joka syksyinen elämäntaparemontti. 😂 josko tänä syksynä muutos ois pysyvä! Tietyt isommat muutoksentuulet jätettävä myöhempään ajankohtaan.. koen että pienten lasten äitinä itsekkäät muutoshalut jätettävä hetkeksi syrjään. Ja uskon, et asioilla aina tapana järjestyä tavalla tai toisella. Eli josko asiat järjestyis niin, että tapahtuisi uudelleen rakastuminen aviomieheen ja tiettyjä muutoksia ei tartte edes tehdä.. ohhoh, menipä vakavaksi jutusteluksi…. noh, elämää, ei sen enempää eikä vähempää!😊 kohta pieni lasi punkkua ja joku hyvä leffa. ☺ pientä luksusta arjen keskellä!!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s