Shamaanittaren leiskuntaa

Taas uusi sykähdyttävä musiikkikokemus – tai oikeastaan kokonaisvaltainen esitys ja taideteos – tuli koettua kuluneena viikonloppuna. Florence + The Machinen Helsingin keikka oli jotain, jota odotin neutraalein fiiliksin, mutta jota jäin kuumeisesti janoamaan lisää. Mielikuvani Florence Welchista oli muodostunut lähinnä muotilehtiä lukemalla, sillä nainen on mainittu niissä varmaankin yhtä usein kuin musajulkaisuissa.  Ja mikäpä siinä, kyseessähän on omalaatuisen tyylin luonut upea artisti myös ulkomusiikillisin perustein.

Florencen musiikkia olin kuullut sen verran, että tiesin sen olevan hyvää – mutta jokin viimeinen lataus suoraan sydämeen oli jäänyt jostain syystä edelleen kokematta ja siksi ehkä en ollut ottanut tätä bändiä vielä täysin omakseni. Livenä kuitenkin jotain maagista tapahtui heti ekoista saundeista alkaen. Kun jo ensimmäisen kappaleen aikana sekä esiintyjän että yleisön silmiin kihoavat vedet ja jalat alkavat vetää väkisin lähemmäs ja lähemmäs lavaa, voidaan sanoa että ollaan jonkin ison edessä. Ja tässä toteutuikin todellinen elävän taiteen taika: esiintyjän läsnäolo täytti koko kentän niin voimakkaana, että olo oli täysin aseista riisuttu.

Olin odottanut seisoskelua ja viileitä taideposeerauksia – sainkin villiä shamaanimaista riehuntaa, kyyneliä, kuumaa seksikkyyttä ja hullunrohkeaa energiaa. Niin ja toki myös sitä taiteellisuutta, mutta niin aidolla heittäytymisellä että olin vain totaalisen myyty.

Kiitos Florence + The Machine, että tulitte ja toitte valon elokuiseen yöhön. Kiitos, että kiititte teitä palvovaa yleisöä vienolla nöyryydellä: ”Thanks for having us”. Kiitos, että osoititte taas kerran: kun jotain tehdään korkeimman rakkauden kautta, se vaan toimii. Kiitos, että palautitte uskon runouteen. Kiitos, että muistutitte onnen olevan joskus niin helppoa – pirun voi ravistaa olkapäiltä ja katseen luoda taivaan sineen, niin kauniiseen ja suureen. We love you Florence, come back soon!

Lempee&valoo,

I

Kauneuden saarnanainen työssään. Kuva: thatgrapejuice.net, http://thatgrapejuice.net/2013/06/watch-florence-machine-perform-youve-love-live-chime-change/florence-and-the-machine-that-grape-juice/
Kauneuden saarnanainen työssään. Kuva: thatgrapejuice.net, http://thatgrapejuice.net/2013/06/watch-florence-machine-perform-youve-love-live-chime-change/florence-and-the-machine-that-grape-juice/

(Ps. Kansikuva: nme.com, NME/Richard Johnson http://www.nme.com/blogs/the-big-picture/florence-the-machine-our-30-most-beautiful-photos )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s