Slowly, slowly

Olen nopea ihminen. Sisäinen rytmini on nopea. Olen nopea myös näyttelijänä. Olen omaksunut ajattelun, että hyvä rytmi on yhtä kuin nopeus. Tämähän ei ole välttämättä aina totta, niin elämässä kuin näyttämölläkään. Olen kuitenkin liiankin intohimoinen ja haluaisin monet asiat heti, enkä vasta odottelun jälkeen.

Kukka

Uskon, että ehkä juuri sisäisen kiireeni vuoksi olen joutunut joidenkin asioiden toteutumista todellakin odottamaan ja opettelemaan kärsivällisyyttä. Joskus kuvittelin, että saisin kaiken sormia napsauttamalla. Nyt ymmärrän, että oppimistehtäväni – yksi niistä – elämässä on tajuta hitauden ja rauhallisuuden merkitys. Vain hitautta ja pysähtymistä arvostamalla voin saada kiinni ikuisuuden kokemuksesta. Olen nykyisin allerginen usein kuullulle lauseelle: ”aika menee niin nopeasti”. Ei aika mene nopeasti, me menemme nopeasti. Aika on pelkkää harhaa!!!

Kun kävin Balilla vuoden vaihteessa, majapaikkani emäntä ensimmäisenä iltana kysyi mitä aion tehdä ja kokea reissulla. Aloin selittää suunnitelmiani hänelle. Nainen puhkesi lempeään hymyyn ja totesi: ”slowly, slowly”. Eli että ota vain iisisti, ei ole kiire minnekään.

Ganesha

Useina päivinä emäntäni lausui nuo samat sanat, tilanteessa kuin tilanteessa, ja niistä tuli vähän niin kuin matkani teemalause. Slowly, slowly.

Pikku-Buddha

Balilla, Jumalan saarella minäkin länsimainen hötkyilijä ymmärsin, että olen jo perillä. Voin rauhoittua hengittämään ja olemaan vain. Todellakaan tämä ei aina ole helppoa. Tälläkin hetkellä sisäinen marakattini stressaa tulevaisuuden suunnista ja haluaisi jo tietää mitä kaikkea syksy tuo tullessaan ja milloin jotkut  tulevat kuviot saavat ratkaisunsa. No, ei auta kuin hengittää. Slowly, slowly. Tässä hetkessä kaikki on hyvin. Ja niin on myös tulevissa.

Just chillax <3

En tiedä matkustanko joskus Balille uudelleen. Käynti siellä antoi kuitenkin paljon mietittävää. Olen nämä kuukaudet matkan jälkeen kyllä yrittänyt kantaa mukanani balilaista asennetta. Ja varsinkin majatalon rouvan välittämää viestiä: slowly, slowly.

Kauneutta on montaa lajia.
Kauneutta on montaa lajia.

No, koska tämä postaus meni taas hieman filosofoinniksi, lupaan seuraavalla kerralla jutella jostain paljon konkreettisemmasta. Vaikkapa flip-floppien käytön ihanuudesta! Kesä nimittäin tekee comebackin tällä viikolla.

Vuorelle kiipesin ennätysvauhdissa, mutta onneksi huipulla ehti vähän relata.
Vuorelle kiipesin ennätysvauhdissa, mutta onneksi huipulla ehti vähän relata.

Lempee & valoo!

I

Täti Balilla teki hyviä lettuja!
Täti Balilla teki hyviä lettuja!
Portaille jätettiiin pikku huomionosoitus jumalille. Lahja se on pienikin.
Portaille jätettiiin pikku huomionosoitus jumalille. Lahja se on pienikin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos auringon voisi puristaa mehuksi, se näyttäisi tältä.
Jos auringon voisi puristaa mehuksi, se näyttäisi tältä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s