Lost & Found

Kirjoitin viikko sitten kiitollisuudesta. Olin niiiiiin innostunut ajatuksesta, että meidän täytyy iloita ensin siitä mitä jo on, ennen kuin voimme saada enempää. Jep jep. Oma kiitollisuuteni oli kuitenkin kohtalonomaisesti koetuksella heti seuraavana päivänä tuosta viimeisimmästä postauksesta!

Lähdimme reissuun maanantaina yhden vaihdon taktiikalla. Myönnettäköön, että vaihtoaikaa oli varattuna hiukan naftisti, ainoastaan yksi tunti lentojen välille. Usko oli kuitenkin kova, että ehdittäisiin hyvin. Vaihto oli nimittäin Lontoossa jonne on ainoastaan parin tunnin lento – ja useimmiten ne ovat olleet ajoissa, ainakin oman kokemukseni mukaan. Luotin myös siihen, että vaikka pari minuuttia myöhästyttäisiin niin lentoyhtiöiden välinen synergia pelaa ja meitä odotetaan, tottakai!

Jo lentokoneessa saimme kuulla, että tulemme laskeutumaan pikkuisen myöhässä, n. 20 minuuttia vain, ei hätää. Koneen infolehtisessä myös sanottiin, että 60-70 minuutin vaihtoaika riittää. Kuitenkin itse lentokentällä päästyämme pikku jonotuksen jälkeen turvatarkastuksen läpi ja kiiruhtaessamme kohti uuden lentoyhtiön uutta check-in-jonoa, saimme tietää että jatkolennolle ei olisi mitään asiaa. Aikaa oli tasan 20 minuuttia lennon lähtöön ja porttihan suljetaan minuutilleen silloin. Ei auttaneet itku eikä selitykset; siis mars jonottamaan kyseisen yhtiön tiskille uutta buukkausta. Kun olimme jonotuksen jälkeen vihdoin asiointivuorossa, meidät ohjattiin jälleen toiselle tiskille, edellisen lennon oli nimittäin operoinut eri yhtiö kuin miltä lennot oli ostettu. *Huoh.*

Ikuisuudelta tuntuneen ajan jonotettuamme nimeltä mainitsemattoman lentoyhtiön rennon letkeään asiakaspalveluun, saimme uudet liput uudelle lennolle, joka onneksi lähtisi ainoastaan kahden tunnin kuluttua.

Kokonaismyöhästymisaikamme olisi siis vain n. 2,5 tuntia. Siinä vaiheessa lasillinen proseccoa tuntui tosi hyvältä idealta! Asiakaspalvelija myös vakuutti, että matkatavarat hoituvat uudelle lennolle täysin automaattisesti, ei ongelmia sen suhteen odotettavissa! Oli ihana fiilis lopulta istahtaa koneen penkkiin tietäen, että olemme vihdoin matkalla perille.

Itse lento sujui mukavasti, kunnes loppumatkasta koiranpentumaisen suloisen katseen omaava lentoemäntä istahti viereemme. Mr&Mrs, matkatavaroidenne kanssa on pikku ongelma. Ne eivät ole koneessa. Tuossa vaiheessa jälleen aloin käydä mielessäni läpi mantraa; ole kiitollinen siitä mitä on! Olimme sentään itse matkalla sinne minne pitää ja tavaramme varmastikin olivat vain vaihdon takia hieman myöhässä! Perille päästyämme asia selvitettiin ja totta tosiaan; laukkumme saapuisivat myöhemmällä lennolla: ”Apologies for the inconvenience. They will be delivered to your hotel later tonight.” Jes! Kaikki järjestyisi.

Illalla hotellihuoneessa, monen tunnin odotuksen jälkeen oli pakko hyväksyä; laukkuja ei edelleenkään näy eikä kuulu. Ajattelimme, että täytyyhän niiden saapua yön aikana, koska oli sanottu: tonight. Arvaatte varmaan, että aamulla kun menimme innoissamme aulaan kyselemään tavaroidemme perään, hotellivirkailijan vastaus oli yhä sama, hämmentynyt pään pudistus. Tässä vaiheessa olimme olleet ilman kamojamme jo reilusti yli vuorokauden, aikaero huomioon ottaen.

IMG_3904
Puisto-zen hakusessa

Voit kuvitella, että helteisessä ja saasteisessa suurkaupungissa fiilis oli hieman hikinen ja vaihtovaatteille sekä kosmetiikalle olisi ollut tilausta. Hotellin henkilökunta ohjeisti meitä: soittakaa tavaroiden perään. Uhkailkaa, maanitelkaa, vaatikaa. But just keep on calling! Tämä tuntui suomalaiseen järjestelmällisyyteen tottuneesta oudolta. Meille luvattiin! Parin selvityspuhelun jälkeen saimme uuden arvion tavaroiden tulosta: iltapäivään mennessä.

Tuon päivän vietimme 30-asteisen suurkaupungin kaduilla hikisissä ja likaisissa vaatteissa. Aluksi ärsytti ja kiukutti, olo oli nihkeä. Mutta kun yhä uudelleen vastaamme käveli koko omaisuuttaan mukana raahaavia asunnottomia, köyhiä ihmisiä, juoppoja & narkkareita, katujen asukkeja – jossain vaiheessa alkoi nolottaa. Miten minulla on OIKEUS porata matkalaukkujeni perään, kun täällä päivästä toiseen elää ihmisiä joilla ei ole senkään arvosta omaisuutta, mitä vaikkapa rannekelloni on maksanut? Jotkut eivät pääse suihkuun edes kerran vuodessa, saatikka sitten kerran viikossa tai muutamassa päivässä. Kaikilla ei ole ihanaa, turvallista, ilmastoitua hotellihuonetta johon palata lepuuttamaan väsyneitä jalkoja ja jossa kääriytyä valkeaan, puhtaaseen pyyhkeeseen. Näimme ihmisiä, joiden ”koti” oli puistossa, talon nurkalla, metrossa.

IMG_3903

Tuon päivän päätteeksi lupasin, että jos saamme laukkumme takaisin, en valita enää ikinä mistään. Olimme soitelleet perään ja saaneet uusia arvioita mahdollisesta toimitusajasta ja syistä viivästykseen. Kaikki kuulosti pelkältä katteettomalta sanahelinältä kuten siihen astikin. No, illallakaan tavaroita ei kuulunut. Vihdoin seuraavana aamuna totesimme, että vaikkemme näkisi enää ikinä kadonneita laukkuja (virkailijoiden lupauksista huolimatta, saanen lisätä) oli meillä sentään toisemme ja mahdollisuus OSTAA uusia vaatteita ja tavaroita. Päätimme lakata odottamasta ja yksinkertaisesti nauttia matkalla olosta. Haimme kaupasta nöyrin mielin lisää kalsareita ja sukkia.

Kun palasimme hotellille oltuamme reilut kaksi vuorokautta ilman pakaaseja, consierge odotti meitä hymyssä suin. ”Guess what…your luggage came.” Kiusallista myöntää, mutta kiljuin riemusta. Olin kuitenkin samalla hyvin tietoinen siitä miten onnekas olen, että ylipäätään omistan tavaraa jota odottaa. Ja jälleen kerran olin oppinut jotakin kiitollisuudesta.

Loppuaikana jonka kaupungissa vietimme, aika moni kohtaamamme koditon sai kouraansa hiluja ja ”God bless you”-toivotuksen. After all, mitä väliä tavaralla!? Mutta on se silti kivempaa olla reissussa puhtain pöksyin. Se siitä. Parhaat matkat todellakin ovat juuri tällaisia: opettavaisia.
Rutkasti lempee&valoo!
I

IMG_3938
Aurinko ja puhdas lakki! Salute!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s