Die Antwoord! Ja pari ajatusta pepuista.

Olin Provinssissa ekan kerran Die Antwoordin keikalla. Minut hyvin tuntevat ihmiset olivat suositelleet tätä bändiä ja antaneet ymmärtää että tarjolla olisi jotain sellaista joka saisi erityisesti minut sekoamaan ilosta. Ja niin tosiaan kävi! Olen ollut tietoinen tästä käsittämättömän omintakeisesta ja ihanasta kaksikosta, mutta tiiviimpi tutustuminen tuotantoon oli jäänyt vielä tekemättä.

Provinssi sai ohjelmistoonsa annoksen etelä-afrikkalaista neroutta kutsuttuaan kaksikon ryhmineen päälavalle keskiviikkoillaksi. Omalaatuinen estetiikka yhdistettynä peppua keikuttaviin ja supertarttuviin biiseihin oli kauneinta ja hulluinta pitkään aikaan, ehkä ikinä! Viimeistellyn hillittömät videotaideklipit ja mielettömät tanssijat sekä Ninjan ja Yolandin käsinkosketeltavan positiivinen energia saivat taivaalta valuvan sateenkin maistumaan hunajalta.

Ihanat! Kuva: popmatters.com
Ihanat! (Die Antwoord-kuvat: interviewmagazine.com ja popmatters.com)

Kun kohtaat uuden bändin tai artistin josta todella huomaat inspiroituvasi, se on samanlainen tunne kuin rakastuminen. Ajattelet koko ajan ihastuksesi kohdetta ja koet pakottavaa tarvetta hehkuttaa ja puhua kultasi ihanuudesta kaikille vastaantulijoille. Kaikki muistuttaa rakkaasi suloista. Provinssissa tapaamani kaverit myös saivat huomata tämän. Ei ollut montaa keskustelua joka ei olisi alkanut sanoilla: näittekö muuten Die Antwoordin…!

Ai niin, niistä pepuista. Osa jututtamistani vastaantulijoista oli kanssani samanlaisessa Die Antwoord-huumassa, mutta eräältä suunnalta kuulin myös kriittisiä äänenpainoja liittyen keikalla nähtyyn ”liikaan body-body-meininkiin”. Tällä kritisoija viittasi ilmeisesti lavalla ja screeneiltä todistettuun ankaraan pepun vatkaukseen. Sitä harjoittivat etenkin naispuoliset esiintyjät. Kuuntelin tuota kriittistä puheenvuoroa tosi hämmentyneenä. Itselleni keikasta jäi mieleen vahvimmin se valtava positiivisuus ja huumori sekä villi energia joka jokaisesta esiintyjästä välittyi. Sekä suuri rakkaus jota kaikki lavalla olleet ilmiselvästi tunsivat niin toisiaan kuin yleisöäkin kohtaan.

Näin ihanat, erikokoiset peput suurennettuina screeneillä sheikkaamassa ja tverkkaamassa ja olin totaalisen fiiliksissä siitä, miten kauniilta jokainen niistä näytti! Kuten eräs ystäväni kommentoi: on kiva että nykyään niin pienet shortsit ovat muotia, että laihojenkin selluliitti näkyy. Totta! Kenenkään ei tarvitse enää verrata pepaansa naistenlehden voidemainoksen fotoshopattuun Barbie-peppuun, vaan näemme livenä ihan oikeita, kaikenkokoisia pyllyjä. Se on rikkaus! Tanakat, hoikat, luihut, leveät, pehmoiset tai yhtä lailla sileät fitness-peput – kaikki ovat UPEITA; ja kaikki ne näyttävät entistäkin nätimmiltä heiluessaan. Haha. Why u so serious? Be happy.
Lempee&valoo,
I

Fiilis Die Antwoordin keikalla.
Fiilis Die Antwoordin keikalla.
Sieltä löytyi myös isoo pyörä.
Sieltä löytyi myös isoo pyörä.
provinssi
…ja aurinkokin paistoi! Ensi vuotta odottamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s