Provinssifiilis

Jokainen Seinäjoella koskaan asunut tietää käsitteen. Se on oikeastaan haju, tunne, äänet, kaikki yhdessä. Lapsena se oli enemmänkin jostain kaukaa kantautuva outo kumina, joka alkoi päivällä kun bändit tekivät soundtsekkauksiaan isolla lavalla. Rumpujen ääni kaikui toiseen kaupunginosaan asti. Tallilla hevosten korvat kääntyilivät säpsähdellen. Nyt on taas Provinssi!

Myöhemmin Provinssifiilis muuttui laajemmaksi käsitteeksi. Siihen alkoi liittyä isoja muistoja ja vuosi vuodelta yhä suurempia tunteita. Surkeinta oli mennä seuraavana maanantaina festarialueelle kävelylle. Silloin Provinssi-viikonlopun koetut rakkaudet, musiikki, ilo, yhteisöllisyys ja koko juhla lakaistiin tylysti pois kuleksimasta. Seuraavan vuoden Provinssin odottelu ja päivien lasku alkoi.

Meitä punkkareita ärsytti aina, kun kylän taviksetkin pukeutuivat Provinssiin ”erikoisesti”. Koulun käytävillä ja kaupungilla saatiin vuoden mittaan lokaa niskaan ulkomuotomme vuoksi, mutta yhtäkkiä Provinssin koittaessa aika monista muistakin oli kuoriutunut pikku hippejä. Ei se mitään. Onneksi ne maakuntakaupungin normit asianmukaisesti sisäistäneetkin nuoret saivat edes kerran vuodessa toteuttaa itseään.

Tänään se käynnistyy taas! Vuoden -94 ekan Provinssini jälkeen itselläni on jäänyt ainoastaan kaksi kertaa väliin. Yksi töiden ja toinen koiranpennun vuoksi. Hiukan ontuvia syitä, tiedän. Mutta joka tapauksessa tänä kesänä juhlin Provinssia kahdettakymmenettä kertaa. Ysiviis Faith No More soitti päälavalla. Jätin poikaystäväni kesken festarin koska halusin ottaa täysillä kiinni huimasta vapaudentunteesta. Se leijui kaikkialla ilmassa. Tänä kesänä Faith No More palaa Seinäjoelle 20 vuoden jälkeen. Provinssifiilis! Se tuntuu taas. Ihanaa festaria!
Lempee&valoo,
I

Nyt ON kesä. Better believe it. Let’s festival!

One thought on “Provinssifiilis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s